creativ

Cum organizezi un spațiu creativ pentru copilul tău?

Cu siguranță îți dorești să încurajezi creativitatea copilului tău. Și nu îți place să găsești creioane, carioci și alte articole prin toată casa… Te-ai gândit să îi organizezi un spațiu doar al său în care poate desena, colora, picta, când își dorește? Un spațiu în care să își lase imaginația să zburde și să creeze?…

Poți organiza un spațiu creativ și într-un loc mic. Chiar dacă locuiți într-un apartament sau o casă mai mică. Copilul tău va fi cu siguranță încântat să aibă „un spațiu al său”.

Cum organizăm un astfel de spațiu? Cel mai simplu răspuns ar fi „Nu îl organizăm”. …Dar atunci… Creioane colorate, acuarele, pixuri, hârtii, ar zbura ca niște jucării. Și dacă nu vrei să le aduni din toată casa, e bine ca aceste articole să aibă un loc al lor, bine definit și …bine îngrijit! Cum organizezi în pași simpli un astfel de spațiu? Hai să vedem:

  1. Poate fi o măsuță în camera sa sau în sufragerie. Ideea este să fie un spațiu numai al său (pe măsuța să nu serviți și cafeaua sau să mai așezați și altceva).
  2. Așează-i toate minunățiile creative în recipiente în care să le poată vedea. (Poți folosi cutii transparente sau cutii deschise să le poată accesa cât mai ușor.)
  3. Organizează-le intuitiv: creioanele colorate cu creioanele colorate, cariocile cu cariocile, iar acuarelele le poți pune împreună cu pensulele și borcănelul pentru apă în același loc. Dacă puiul tău este un pic mai mare, printre articolele folosite pot fi și scotchul, lipiciul și foarfeca. Dacă este mic, pentru siguranța sa, aceste articole le poate folosi doar în prezența ta, motiv pentru care e indicat să nu le așezi la îndemâna sa.
  4. Pregătește-i un suport protectiv (poate fi un carton mai mare sau o față de masă care se curăță ușor). E firesc ca cel mic să murdărească în jurul lui când pictează, e bine să știți amândoi că se curăță ușor. Arată-i unde găsește un burete sau un prosop să poată curăța atunci când este necesar.
  5. Învață-l să își administreze spațiul. Da, da, nu sări peste această etapă! Dacă nu îl înveți să se ocupe de spațiul său, înseamnă ca tot tu te vei ocupa. Așa ca, mai bine:
  • Arată-i cât de important este să își pună accesoriile creative la locul lor și să le păstreze ordonate.
  • Învață-l să curețe articolele de pictură după ce le-a folosit.
  • Arată-i unde să arunce hârtiile de care nu mai are nevoie. (Puteți pune un coș de gunoi simpatic, de dimensiuni mici, pe care să îl golească la finalul actului creativ.)
  • În funcție de vârsta copilului, îl poți ajuta să le ordoneze. (Copiii mici se pot simți copleșiți când se văd în fața unui număr mare de obiecte de ordonat.) La început le ordonați împreună, iar treptat, învață se le ordoneze sigur. Puteți apoi stabili o regulă, ca de fiecare dată după ce le folosește să le ordoneze, iar la sfârșitul săptămânii îi poți oferi un pic de ajutor: curățați spațiul și îl ordonați împreuna (un fel de „curățenie generala” în care ascuțiți creioanele, aruncați cariocile goale și vedeți împreună ce puteți îmbunătății).

Ți-am adus în vedere articolele creative? E bine ca acestea să fie de bună calitate! Iar păstrarea lor într-un spațiu ordonat le va face ușor de folosit și copilul tău va fi încântat!

Noi îți venim în ajutor cu aceste pachete, dar și cu produsele din secțiunea consumabile și birotică! Am ales cu grijă aceste produse, pentru un spațiu creativ util și interesant, de care copilul tău se poate bucura după bunul plac!

Articol scris de www.iubestetiunicitatea.ro 🌸🌿 | Fotografie realizată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Share me:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×

Cart