La picnic cu cei mici

La picnic cu cei mici!

Picnic-ul este atât de iubit de copii, dar și de părinți!

Iar vara este anotimpul ideal pentru picnic! Zilele sunt lungi, totul e verde, să ieșim undeva în natură este unul dintre cele mai firești lucruri pentru o zi liberă. Și nu ne trebuie mult (o păturică, un pic de mâncărică, apă și câteva jocuri și jucării – cât să ne țină ocupați frumos întreaga zi).

Ce jocuri și ce jucării luăm la picnic?

Dacă nu ești atent(ă), te poți trezi într-o situație asemănatoare: Puiul mic, entuziasmat până peste cap de bucuria de a merge la picnic, și-a pregătit jucăriile. E bine că și le-a pregătit singur(ă), are inițiativă și s-a implicat, dar… jumătate din jucăriile din cameră stau în holul casei, aproape de ușa de la intrare, pregătite să meargă la plimbare… Poate urma un dialog, în care încerci să-ți folosești toate abilitățile diplomatice:
“- Ursulețul e prea mare, mai bine ne așteaptă acasă.” (Pentru tine are sens, însa pentru copil nu!)
“- Nu, nu, ursulețul vine cu noi, nu vrea să rămână acasă!
– Bine, dar uite, lăsăm setul de mașinuțe acasă, să nu le pierdem.“ (Iar sensul și beneficiile de a lăsa mașinuțele acasă, le vezi doar tu!)
“ – Ba da, ba da, mă joc cu ele, îmi plac mașinuțele, le luăm cu noi!
– Hai să luăm numai una, celelalte ne așteaptă acasă!
– Nu, vor să vină toate, dacă le lăsăm acasă vor fi supărate!…”
Iar dialogul poate continua așa mult timp, pentru fiecare jucărie în parte, până când cineva se enervează. Și dacă cineva se enervează, scade entuziasmul de a ieși la picnic, ba chiar se poate termina cu lacrimi, și în momentul împăcării, desigur, toate jucăriile vin la picnic, chiar și ursul acela atât de mare…

Lista pentru picnic

Nu vrei să iei jumătate din jucăriile din cameră la picnic? Atunci îi poți prezenta celui mic o listă cu obiectele pe care le luați la picnic. Lasă-l sa aleagă între câteva variante (“Mingea verde sau mingea galbena, pe care vrei sa o luăm?”), însă lista o aveți deja pregătită și e important să respectați ce ați planificat. Lista aceasta o poți face tu înainte să-i prezinți ideea de picnic și poți trece acolo câteva jocuri și jucării, ușor de transportat, pe care știi că le veți folosi.

Ca idee, din experiența noastră de părinți iubitori de picnic (dar și de bagaje ușoare și practice), îți recomandăm:
– o minge
– două-trei jocuri educative (jocurile cu carduri sunt foarte potrivite)
– o cărticică cu povești sau de colorat, pentru momentele liniștite
– plușul, păpușa sau personajul preferat

Nu vrei sa iei la picnic ursul cel mare? Sau setul de 10 mașinuțe? Sau jocul de cuburi sau trenulețul pentru Crăciun sau orice altă jucărie indiferent cât de mare sau de ieșită din context pe care o poate alege copilul tău? Atunci îi poți prezenta lista pentru picnic. Roagă-l să te ajute sa pregătiți pentru picnic tot ce aveți pe listă. Și, ca să fie mai interesant, îi poți desena obiectele respective (inclusiv păturica, apa și mâncarea) și îl poți ruga să le încercuiască pe măsura ce le puneți la ușă, pregătite sa iasă din casă.

IMPORTANT: Pe listă desenează și pălăriuțele și ochelarii de soare. Totul e mai bine cu un pic de organizare! :)

Acum, pentru că Ludotech este un magazin de jucării, cu peste 1000 de produse cu drag selecționate, te invităm să descoperi cardurile noastre educative, cărțile pentru copii, precum și cărțile pentru adulți. Suntem siguri ca vei găsi ceva care îți place!

Articol scris de www.iubestetiunicitatea.ro 🌸🌿 | Fotografie realizată de Susanne Jutzeler, de la Pexels

Share me:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×

Cart