Magia povestilor de seara

Magia povestilor de seara

Dupa o zi lunga, in care fiecare ne-am facut treaba atat de bine cat am putut. Dupa o zi in care am interactionat cu multi oameni, am invatat, am rezolvat, ne-am supart, ne-am impacat… Vine seara. Iar odata cu ea… povestea de seara.

Ziua s-a linistit, seara s-a lasat ca o patura calduroasa pe cer, stelele stralucesc. Prin fereastra, intra usor in casa, lumina lunii. Nestingherita de becuri stridente, ajutata usor de o veioza vesela, imi aminteste momentul povestii de seara.

Ne cuibarim in pat, ne facem comozi si alegem o poveste. Uneori e o poveste cu zane, cu spiridusi si aventuri minunate. Alteori, povesti cu pui de animale. O maimutica, un elefant sau o girafa… Iar alteori, povesti cu printi si cu printese, sau cu copii din file de poveste. Alegem intodeauna povestea care ne incanta sufletele si ne bucura seara.

Pentru copii, e un moment in care se relaxeaza si se simti iubiti.

Pentru mine, povestea se seara este un moment pentru a ma simti fericita. Uit de grijile zilei si ma bucur din nou de povesti alaturi de copii. Ma bucur ca existam, ca suntem impreuna si ca putem citi.

Caluti, zane, stelute, toate defileaza inaintea noastra, impletindu-se in povestea pe care o citim. Ne bucuram ca suntem, ne amintim sa visam, trecem prin aventuri fabuloase impreuna cu eroii din povesti, ne bucuram ca suntem copii.

Pentru ca da, in timpul povestii de seara, redevin si eu copil si ma bucur impreuna cu ei. Uneori, mintea mea de om mare nu se poate bucura, prinsa in grijile de peste zi. Si atunci, o las sa se odihneasca, si cu sufletul citesc si ma bucur si eu, alaturi de cei mici de povestile pentru copii.

Magia povestilor de seara apare acolo unde este invitata, acolo unde parintii si copiii asteapta seara impreuna, cu bucurie in suflet si cu cartile in mana. Va doresc sa va bucurati impreuna de magia povestilor de seara si de cat mai multe povesti pentru copii!

Articol scris de www.iubestetiunicitatea.ro 🌸🌿

Share me:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×

Cart